tiistai 15. toukokuuta 2012

Lohikäärmevanukas ja kukkiaMannekiinina miun uudet pelargoniat! Söin tänään lounaaksi lohikäärmevanukasta ja kahvia. Se koostui kahdesta kerroksesta (eli kerrosvanukas!!), joista alimmaisessa oli liotettua tattaria, kookosjauhoa, rusinoita, chiasiemeniä, kaakaojauhetta sekä carobia, oliiviöljyä, vaniljaa ja muistaakseni hiukan banaania. Ne kaikki soseutin pienen nestemäärän kanssa sauvasekoittimella. Ylempi violetti kerros sen sijaan koostui avokadosta, boysenmarjoista ja banaanista. Taisi sinnekin chiaa sujahtaa. Kasasin tämän lohikäärmeen kerrostamalla ne päällekkäin. Hyvää oli.

Kävin tänään juoksulenkillä, ja voi kyllä sanoa, että raakaravinnon eron huomaa liikkuessa. Liekö myös henkinenkin muutos, mutta en minä koskaan ole käynyt juoksemassa, ensimmäistä kertaa viime syksynä, ja taukoa onkin sitten talven ollut. Viimeisten parin viikon aikana olen käynyt pidemmillä juoksulenkeillä kuin ikinä, ihan vain siitä syystä, että juoksemiseen tulee niin mieletön flow. Ekstra-boostia juoksemisen sykkeeseen saa kuuntelemalla musiikkia mp3-soittimella.

Enkä tosiaankaan koe itseäni miksikään himojuoksijaksi, kävelen välillä jos siltä tuntuu ja tänäänkin pysähdyin useamman kerran tien varrelle, koska tapasin uusia kissakavereita (siis tosiaan kaksi kissaa sattui matkan varrelle, joiden kanssa vaihdettiin kuulumisia). Haluan ehdottomasti pitää suhteen juoksemiseen siinä mielessä positiivisena, etten liittäisi siihen mitään pakottamista. Juoksemaan lähdetään silloin kun tuntuu siltä ja oikeasti tekee mieli lenkille. Liikkuahan voi niin monin tavoin, etten tosiaankaan aio pilata juoksufiilistä lähtemällä hampaat irvessä lenkille. Juostessa kokee paljon ihanaa vapauden ja voiman tunnetta, ja keho lämpenee samalla hyvin. Kun vain muistaa venytellä pohkeet hyvin, että pystyy kävelemään seuraavat kolme päivääkin ;)

Raakaravinnosta huomaa saavansa tosi paljon energiaa liikkumiseenkin. On hyvä, energinen ja kevyt olo lähteä liikkumaan ja toisaalta voimaa kehossa. Raakaravinto myös sulaa niin hyvin, ettei tunnu raskaalta ruoan takia. Ja kuten olen tainnut aiemmin mainita, raakaillessa huomaa, että näläntunne ei nykyisin tuo samanlaista heikotusta kuin aiemmin - ilman ruokaa saattaa nälkäisenä pärjätä tosi hyvin, ja jopa saada lisäenergiaa pienestä paastosta. Veikkaisin, että syynä on mm. se, että mineraalit ja ravinto-aineetkin imeytyvät paremmin ja muutenkin keho on varmasti virkeämpi tuoreella ravinnolla. Ja smoothiellahan palauttaa itsensä taas liikunnan jälkeen entistä ehommaksi! Tänään join lenkin jälkeen auringonkukansiemen-mansikka-banaani-kaakao-pirtelön, josta sai kyllä voimaa taas lisää. Raakaruoka on VOIMARUOKAA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti