tiistai 14. elokuuta 2012

Raaka-brownie


Vielä on kesää jäljellä, kun aurinko paistaa ja raakasuklaa sulaa huoneenlämmössä. Inspiroiduin spontaanisti tekemään suklaapiirakkaa pirtelöä tehdessä.. käytin apuna neliön muotoista idätysastiaa, joka oli vuorattu leivinpaperilla ja näin sain aikaan ensimmäisen, kiinteän raakakakkuni! Raaka-aineiden määrät ovat aika suurpiirteisiä, sillä säveltelin ihan mututuntumalla.

Pohja:

1 dl manteleita
1/2 dl kookosjauhoa
1/2 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl taatelitahnaa (voi käyttää myös juoksevaa hunajaa)
2 rkl kookosöljyä
vaniljaa
4-5 rkl raakakaakaojauhetta (käytin Rakkauspakkausta)
2 rkl carobjauhetta
hieman vettä

Aja kuivassa blenderissä ensin pähkinät ja siemenet jauhoksi. Kannattaa ottaa tämä jauho erilliseen astiaan, ja yhdistää mukaan kookosjauho, kaakaojauheet, mausteet, taatelitahna sekä sulatettu kookosöljy. Yhdistä vettä niin, että seoksesta tulee kiinteä mutta kostea taikina. Painele taikina korkeareunaiseen astiaan, pohjalle voi laittaa kookoshiutaleita tai -jauhoa. 

Kuorrutus:

2 rkl kookosöljyä
2 rkl kaakaomassaa
2 rkl kaakaovoita
3-4 rkl intiaani/ruokosokeria / hunajaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl carob-jauhetta
vaniljaa

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä öljy, kaakaomassa ja kaakaovoi. Sekoita sulaan joukkoon sokeri ja muut jauheet. Levitä sula neste piirakan päälle ja aseta koko setti pakkaseen 20-30 minuutiksi, kunnes kuorrutus on jähmettynyt. Jos ei heti syödä pois, säilytä jääkaapissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti