maanantai 7. toukokuuta 2012

Mantelikerma




Tänään törmäsin keväisiin hedelmäsalaatti-lounastajiin kaupungilla, ja inspiraatio seurasi siitä perässään... olen tänään syönyt viherpirtelöä (salaattia, omenaa, banaania, hunajaa), hedelmäsalaattia ja mantelikermaa nam :P Ajattelin jakaa mantelikerman perusreseptin, tein sitä nyt ensimmäistä kertaa (!), eikä se kyllä kauaa seisonut kaapissa. Muistuttaa aikoja, kun koukutuin itsetehtyyn tahiniin... sopii hyvin banaanin kanssa. Ja muidenkin hedelmien. Tästä saisi varmaan mantelimaitoa lisäämällä vähän enemmän vettä.

Mantelikerma

1 dl Manteleita
1-2 rkl Kookoskermaa/öljyä
Sitruunanmehua
vettä
2 rkl taatelitahnaa
vaniljaa, suolaa

Jauha ensin mantelit tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset ja vesi, kunnes saat tasaisen seoksen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti