tiistai 1. toukokuuta 2012

Linssikeitto

Kävin miehenpuolikkaan kanssa Soppasiskojen pop up-ravintolassa juomassa pakuri-vanilja-lakritsi teet, juoksulenkin lomassa. Oli mukavaa vaihtelua käydä erissä paikassa "kahvilla" kuin yleensä ja pääsi tutustumaan erääseen vanhaan hirsirakennukseen, joka on selvinnyt Lapin sodasta. Viihtyisä ja kaunis paikka. Heillä oli luonaaksi ollut tarjolla linssikeittoa ja siitä inspiroituneena päätin kotiin tultuani pyöräyttää raakaversion. Tää onnistu mielestäni tosi hyvin ja mieskin intoitui kehumaan. JOstain syystä sopassa maistuu kookos, vaikka yhtään kookosta en sekaan laittanut. Kaippa aines- yhdistelmä saa vain tällaisen vivahteen aikaan. Tilli on ohjeessä mielestäni tärkein mauste, se toimii hyvin muiden mausteiden kanssa. Tässä ohje, määrät on aika summittaisia kun en koskaan kokatessa mittaile.Mausteinen linssikeitto

n.5 dl idätettyjä vihreitä linssejä
2-3 kypsää päärynää
2 tomaattia
1/4 osa sipulia
puolikas valkosipuli tai 4 kynttä
laatu suolaa
1 tl kurkumaa
2tl currya tai garam masalaa
1.5 tl tilliä
2 dl vettä
limen mehuaMulla ei ole tällä hetkellä kameraa, jolloin joudun käyttämään läppärin sisäänrakennettua kameraa. Joten kuvalliset postaukset jäävät mulla hieman vähemmälle, mutta otan tällä kuvia aina kun aika ja viitseliäisyys sallii.

1 kommentti:

  1. Tätä on kyllä ihan pakko kokeilla.... ostin linssejä itämään :D Vihreä linssikeitto on ollut yks lempiruoista, jännää kokeilla raakaversio. Tosi hyvä idea kyll..

    VastaaPoista