maanantai 30. huhtikuuta 2012

Seesamimaito ja tattariraksut


Viikonloppu on mennyt kipeydestä toipuessa ja raakajuttuja väsäillessä, mm. raakapizzaa ja hampusta juttuja. Niistäpä ehkä sananen lisää myöhemmin. Olen ollut aika lailla täysin raa'alla viime päivät, lukuun ottamatta lisäkkeeksi keitettyä quinoaa tmv. Olen voinut tosi hyvin, välillä on saattanut pärjätä pitkään syömättä ilman heikkoa oloa (ravinteet ja mineraalit imeytyy kenties??), ja ruoka energisoi paljon. On myös ollut hyvin maadoitettu olo, en ole vielä kokenut pelkäämääni liian kevyttä oloa. Olen viime aikoina myös nukkunut hyvin heräilemättä öisin ja välillä paljonkin (varmaan kipeydestäkin johtuen), siihen vaikuttaa kyllä myös meditaatio ja energiahoitaminen.

Ja tässä pitkään nukutun vappuaaton aamiainen, sovellettua sesam-maitoa ja tattariraksuja, muron eri versio?

Seesam-maito

4 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl chia-hyytelöä (ei pakollinen)
taatelitahnaa maun mukaan
suolaa
kanelia, inkiväärijauhetta
2-4 dl vettä (käytin kylmää pakuria)
(banaania, omenaa, toco)

Blendaa ensin siemenet jauhoksi kuivana tehosekoittimessä. Käytin itse siemenmassaa, joka oli jäänyt jo aiemmasta maitosessiosta. Laita joukkoon chiat, mausteet ja vettä aina välillä lisäten. Banaanilla voi myös lisätä makeutusta. Raastoin itse joukkoon puolikkaan omenan lisäksi.

Tattariraksut

Liota tattarisuurimoita yön yli reilussa vedessä. Huuhtele tattari hyvin ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä. Anna kuivua kuivurissa tai uunissa 50 asteessa, kunnes kosteus on hävinnyt. Nauti esim siemenmaitojen kanssa!

2 kommenttia:

  1. Itsekin olen tuollaist seesammaitoa kokeillut, päärynä toimii myös hyvin makeuttajana!

    Noita raksuja täytyy päästä kokeilemaan! noihinhan voisi laittaa joitain mausteita ennen kuin laittaa kuivuriin. Esim jokin tulinen maustesekoitus (chili, kurkuma, curry...) tai kanelia ja intiaanisokeria. SItten ne tavallaan vois korvata suola tai chilipähkinät jos niihin on joskus himo

    VastaaPoista
  2. Uu joo!! Toi maustaminen onkin tosi hyvä idea, en ookaan tullut ajatelleeksi :P Nam... täytynee ostaa pian uusi paketti tattaria..

    VastaaPoista