sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kasvisruoka on aina tuntunut minulle aina omimmalta jutultani ja kasvisruokailija olen ollut jo lähemmäs kymmenen vuotta. Viime syksynä kävin ihan uteliaisuuttani parin päivän pituisella raakaravinto-kurssilla Rovaniemen kansalaisopistossa. Hurahdin raakaravintoon saman tien ja sen jälkeen olen syönyt sitä joka päivä. Noin puolet ravinnostani on ollut raakaravintoa. Mutta miksi? Kovin äänekkäästi en ole asiaa mainostanut epäilevien ja jopa säälivien katseiden ja lausahdusten takia, joita kasvisruokailija ja raakaravinnon syöjä saa niiltä, joilla ei ole asiasta ole liiemmin tietoa eikä kokemusta.
Lähestyn pikkuhiljaa 50-vuoden ikää, eikä elimistön energiataso ole enää samalla tasolla kuin 20 tai 30 vuotta sitten. Ylimääräistä painoa on kertynyt vähän, ja sitä kertyy nykyään vaarallisen helposti, jos varaansa ei pidä. Ja kun sitä tässä iässä tulee, se on tullut jäädäkseen.
Siis miksi raakaravintoa? Ensimmäiset kokemukset raakaravinnon vaikutuksista olivat välittömät; elimistön ja mielen energiataso nousi kohisten - ja pysyi pidempään kuin tavallisella kasvisruoalla. Maut, värit ja tuoksut olivat täysin omaa luokkaansa ja ruoista tuli kylläiseksi. Ja mikä parasta, vatsan toiminta parani myös ja keho alkoi puhdistua. Siis siksi raakaravintoa, koska se saa oloni tuntumaan energiseksi ja terveeksi!
Paluu ruokailutottumuksiin ennen raakaravintoa tuo takaisin väsymyksen, innottomuuden, liikakilot, vatsavaivat ja iho-ongelmat; tämän olen kokeillut. Jotta voin nauttia elämästäni ja energisestä olosta, sitoudun raakaravinnon nauttimiseen ja lisään sen osuutta ravinnossani niin, että sitä on 80-90% ruoastani. Kokemuksistani kerron tässä uudessa yhteisessä blogissamme. Olen innoissani Raaka Pohjoinen-projektistamme ja uskon että se innostaa muitakin mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti